Top Ad unit 728 × 90

Shein WW

أخبار الانترنت

آدم و حواء : صحــــــــــة و جمــــــــــــال

افضل طريقة لعمل احلى طبق رز بلبن




اكيد فيه ناس كتيييير زيى بتعشق طبق الرز بلبن و انا بصراحة باحب دايما اجهزه بنفسى و خاصة فى الصيف لما تكون شهية الواحد مقفولة عن الأكل و يحس دايما ان محتاج فى الأكل حاجة ساقعة. إيه رأيكم لو نقوم سويا بإعداد هذا الطبق الأكثر من رائع....؟؟؟؟؟

رز بلبن بطعم جنان

المقادير

1 كوب ارز ( من اجود انواع الارز فى السوبرماركت)
1 كيلو لبن
سكر (الكمية حسب الرغبة)
2 ملعقة كبيرة قشطة
2 ملعقة كبيرة نشا
2 كيس فانيليا
مكسرات حسب الرغبة (زبيب ، جوز هند ، سودانى ، قرفة)

الخطوات

تذويب السكر و القشطة فى اللبن (مع الاحتفاظ بربع كوب من اللبن).
نضيف الارز الى الخليط ثم نضعه على النار و نتركه حتى يغلى (عدم استخدام الماء نهائى).
سيكون شكله كما بالصورة .. نطفئ النار و نتركه لمدة ساعة (مع احكام قفل غطاء الحلة لكى يستوى الارز على سخونة الحلة) 
رز بلبن بطعم جنان
بعد مرور نصف ساعة من الوقت نلاحظ شكل الارز قد اصبح كما بالصورة
رز بلبن بطعم جنان
 

بعد مرور الساعة سيكون الارز قد اصبح بهذا الشكل كما بالصورة (نلاحظ حبة الارز أصبحت أطرى و أغلظ)
رز بلبن بطعم جنان

نضع الحلة على النار مرة اخرى لمدة ربع ساعة مع التقليب المستمر ليستوى الارز تماما و يصبح شكله كما هو واضح بالصورة
رز بلبن بطعم جنان
    نقوم بخلط النشا و الفانيليا بربع كوب اللبن الذى احتفظنا به سابقا
    نصب خليط النشا و الفانيليا فوق الارز مع التقليب حتى يوزع على كامل الخليط و يصبح متجانس
    نطفء النار و نترك الخليط حتى يهدأ ثم نقوم بصبه فى اطباق أو كاسات
        رز بلبن بطعم جنان
        ثم نقوم بتزين الاطباق بالمكسرات حسب الرغبة
          رز بلبن بطعم جنان

            لو حبينا نعمل الارز باللبن مع الشيكولاته نقوم بصب نصف الكمية فقط فى الاطباق.
            نقوم باذابة( 50 جرام شيكولاته لو متوفرة) او بودرة كاكاو فى ربع كوب لبن.
            نقوم بصب خليط الشيكولاته على النصف المتبقى من الارز و وضعه على النار مع التقليب حتى يتجانس الخليط بالكامل ثم نطفئ النار و نصب فى الاطباق ليصبح الشكل كما بالصور
              رز بلبن بطعم جنان
              بالهنا و الشفا و إلى اللقاء مع طبق أخر
              افضل طريقة لعمل احلى طبق رز بلبن Reviewed by A.Mohsen Albossely on 4:58 ص Rating: 5

              ليست هناك تعليقات:

              شاركنا بأى معلومة اضافية عن الموضوع

              نموذج الاتصال

              الاسم

              بريد إلكتروني *

              رسالة *

              يتم التشغيل بواسطة Blogger.